Recruitment

De werkwijze

De werkwijze van Purchase Dynamics kenmerkt zich door de zorgvuldige selectieprocedure. Dat betekent dat wij niet alleen kijken naar de kennis en kunde, competenties en werkervaring van een sollicitant maar ook naar persoonlijkheid en werkstijl. Uitgangspunt hierbij is dat de nieuwe medewerker goed past binnen uw bedrijf of organisatie. Tijdens de gesprekken met de kandidaten worden de wensen en ambities uitgebreid besproken. Van onze opdrachtgevers vragen wij uitgebreide informatie inzake het bedrijf, het functieprofiel, andere vereisten en de arbeidsvoorwaarden.

Bij het werven van kandidaten maken wij zowel gebruik van ons eigen bestand als van ons uitgebreide netwerk. Indien wij, naast onze eigen bestanden, ook media in moeten schakelen belasten wij deze kosten met een kleine kantoortoeslag aan u door.
                                                                                                                                                                                                                Na de wervingsfase volgen de eerste selectiegesprekken met een aantal kandidaten. In dat gesprek staan werkervaring, drijfveren, vaardigheden en mogelijkheden evenals functie en werkomgeving centraal, zodat de geschikte kandidaat op de juiste plek terechtkomt. Dit alles scheelt u als werkgever veel tijd! De door Purchase Dynamics bemiddelde kandidaat komt bij u in dienst. U stelt als werkgever zelf de arbeidsvoorwaarden en contractperiode vast, in samenspraak met de kandidaat. Purchase Dynamics kan, indien gewenst, daarin een bemiddelende en adviserende rol spelen.

In élk opzicht de ideale kandidaat

Met het alleen vinden van een kandidaat die het inkoop vak - of een bepaald aspect daarvan - helemaal in z'n vingers heeft, kom je er vandaag als recruiter niet meer. Natuurlijk, de beroepsmatige, vakgerichte kanten staan bij elke profielschets voorop. Een kandidaat die daaraan beantwoordt zal echter ook in andere opzichten binnen uw organisatie moeten passen. Kan hij goed samenwerken, is het een persoonlijkheid, past hij binnen de bedrijfscultuur, blijft hij ook onder druk presteren? The Crucial Click Allemaal criteria die de selectieprocedure vaak tot een gecompliceerd proces maken. Gelukkig kennen wij daarin de weg als geen ander. Purchase Dynamics is namelijk gespecialiseerd in de werving en selectie van inkoopprofessionals. Wij zoeken en selecteren kandidaten voor u op elk inkoopniveau. Met Purchase Dynamics als ervaren recruiter weet u zeker dat u de man of vrouw vindt van wie ambities, capaciteiten en instelling voor 100% aansluiten bij uw wensen en eisen. Of u nu met een starter kennis wil maken of met een zware senior die uw hele inkoopafdeling leiding kan geven, u kunt rekenen op die 100% match. 

Niet meer, maar anders

Vaak kijkt men bij het zoeken naar een nieuwe medewerker in de eerste plaats naar zichzelf. Het profiel van de nieuwe kandidaat moet goed bij dat zelfbeeld aansluiten. Zelfde opleiding, zelfde achtergrond, zelfde interesses, zelfde ambities, kortom, meer van hetzelfde. Purchase Dynamics werkt vanuit de visie dat mensen niet elkaars evenbeeld hoeven te zijn, maar elkaar veel meer moeten aanvullen. Dan pas ontstaat het gewenste synergie-effect en wordt 1 + 1 = 3. Matchen zijn professionele en persoonlijke eigenschappen ook met die van zijn aanstaande collega's. Zodat u op lange termijn ook van complementariteit en interne versterking bent verzekerd.

Detavast constructie

Daarnaast biedt Purchase Dynamics zogenaamde 'detavast' constructies. Na een vooraf vastgestelde interim-periode, heeft de kandidaat de mogelijkheid bij u in vaste dienst te treden.